Marko Louis: Čast mi je što sam obradio pesmu svog oca

Povod gostovanja bio je njegov novi album koji je nedavno objavio, a koji nosi simboličan naziv “Sloboda”.Muzičar Marko Louis bio je današnji gost emisije “Probudi se” na TV Nova S.
“Ne mogu da dočekam da izdam album da mogu da nastavim dalje. Sada sam već krenuo na novi projekat, i po prvi put otkrivam da radim na dečijem albumu.Čim sam 2018. izdao album ‘Euridika’, ja sam već krenuo sa novim albumom, kao što sam sad već krenuo s novim. ”

Na početku razgovora Marko je otkrio u kom periodu je nastao album “Sloboda”.

“‘Jedina pesma s albuma koja je nastala tokom karantina je pesma ‘Zajedno’, inspirisana celom situacijom. Sloboda’ je bila gotova 20. marta. Tako da je album u suštini bio gotov pre nego što je cela ova situacija počela”, ispričao je on, te dodao da kada je u pitanju stvaranje muzike, ne pravi pauzu između albuma.

Na albumu “Sloboda” nalazi se i obrada jedne od pesama Markovog pokojnog oca Ljubiše Stojanovića Luisa, “Neverno plavo oko”.

“To su uglavnom pesme koje je malo ljudi čulo, a taj jedinstveni zvuk ‘Južnog vetra’ je tada bio isti – slušao ga na auto radiju ili velikom ozvučenju.Obrade pesama mog oca koje sam do sada radio nastajale su uvek u druženju s mojim bratom od strica, Milanom Stojanovićem.  Čast mi je i zahvalan sam što mi je Mile Bas iz ‘Južnog vetra’ dao podršku da obradim pesmu s mojim prijateljima muzičarima”, istakao je Marko.

Celo gostovanje Marka Louisa pogledajte u video prilogu.>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *